Sommar på Platonovka 2008

 

Av: Anton Tjechov. Översättning: Staffan Skott. Bearbetning: Malin Toverud. Regi: Maria Ljuslin. Spelas fre kl 14, lör-sön kl 12 och 14 i Johannesbergsparken i Vaxholm.


Den bearbetade familjekomedin ”Sommar på Platonovka” bjuder på en medryckande familjefest med stora känslor. Vi får möta Platonov med vänner och familj som en gång för alla reder ut vad som händer när ingen följer spelreglerna. Likt en enda lång midsommar kretsar allt kring kärlek, hopp och brustna hjärtan. Verkligheten briserar som en bomb med dräpande effekt och frågan är vem som egentligen är kär i vem? Allt kan hända på gården Platonovka.

Medverkande:

Mikael Almqvist, Fatima Hammami, Anna von Bredow, Malin Toverud, David Sennerstrand, Olga Henriksson och Viktor Friberg.

Press:

Dramatikern Malin Toverud blev utsedd till en av Stockholms 50 största hjältar i DN på Stan för sin bearbetning av Platonov för barn:

”Fick uppdraget att stryka ner Tjechovs oavslutade debutpjäs ”Platonov” till ”60 minuter spelglädje” för en ung Vaxholmspublik. Sisyfos hade det lättare – Malin Toverud gjorde det.”

Årets 50 största Stockholmshjältar 2009, DN på Stan

Följ oss på: